- Min vision är att inspirera och motivera människor till ett liv med balans, sunda vanor och ökad livskvalitet, säger Katarina Henriksson.

Med uppdrag att förmedla balans i kropp och själ

Fokus ligger på helheten, att må bra i kropp och själ och att öka medvetenheten om sig själv och sina behov.
— Men jag vill även hjälpa människor som lever med smärta, säger Katarina Henriksson, coach i Gällivare.

Katarina har en tavla i hallen med ordspråket "Se en möjlighet i varje svårighet, istället för en svårighet i varje möjlighet".

— Det ordspråket följer med mig och är också något som jag vill förmedla. Det är viktigt att se det som är möjligt och att fokusera på rätt saker, säger Katarina.

Katarina Henriksson är certifierad coach med kognitiv inriktning och även certifierad stress- och friskvårdsterapeut. Hon har gått "Starta eget" kursen på EntreprenörCentrum och den tycker hon var bra. Hon jobbar med individuella samtal, kurser, work-shops samt säljer produkter som förebygger och lindrar nack- och ryggproblem. Katarina håller även, tillsammans med företaget Budskap & Design Sweden, seminarium om stresshantering där syftet är att väcka tankar och inspirera och de kombineras även ibland med individuell coaching med kognitiv inriktning för medarbetare och ledare på företag.

— Min vision är att inspirera och motivera människor till ett liv med balans, sunda vanor och ökad livskvalitet. Att förebygga ohälsa och framförallt främja hälsa i ett tidigt skede. Men jag vill även hjälpa människor som lever med smärta, funktionsnedsättningar eller sjukdom att hitta sätt att må bra utifrån sina behov och förutsättningar genom att fokusera på det som är bra och att förstärka det friska. Har själv en bakgrund som "smärtpatient", säger Katarina.

Vad det gäller framtiden är Katarina ganska förtegen men spännande saker är på gång. Hon planerar att utöka sitt utbud med både innovationer och hela koncept inom hälsa och friskvård. Under tiden fortsätter hon med samtal, kurser, work-shops och seminarium som bland annat inspirerar till små förändringar som kan få stora effekter i människors liv.

— Det kan handla om allt från att lägga in fem minuters promenad till jobbet på morgonen, ta sig tid att göra något man tycker är roligt, fundera över vad som är viktigt och vad man vill ha i sitt liv, ta steget mot det nya jobbet eller till att inse att den där drömmen om att springa milen faktiskt går att uppnå med en realistisk handlingsplan och fokus på målet. Något som jag hjälper till med i mitt arbete, säger Katarina.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales