– Professionell vård och ett fint bemötande gentemot djur och ägare, ger förtroende och vår kundkrets ökar - det är vi stolta och glada för! säger ägarna av Lapplands Djurklinik. Från vänster Mikael, Dan och Julia

För djurens bästa i milsvida norr

— Våra tankar och förhoppningar om en klinik gick inte att förverkliga någon annanstans än här i Gällivare, säger Mikael Einshöj Petersen vid Lapplands Djurklinik.

Tre veterinärer tillika vänner med en vision om att utveckla vården för hela norra Sveriges djur. En vision som blivit sann och som fortsätter att utvecklas.

Lapplands Djurklinik startade 2011, men en tid innan premiärdagen började det med att Mikael Einshöj Petersen, Julia Engqvist och Dan Grill gjorde grundliga undersökningar om var den skulle öppnas.

— Alla tre tycker om Norrland, vi gillar folket och vi hade en tanke om att bo i Gällivare. Och vi gjorde en egen kundundersökning där vi märkte att behovet av utökad djurvård fanns, och vi jobbar ständigt med att täcka den efterfrågan. Men vi vill utvecklas när det gäller vård av djur i Malmfälten, och där står vi nu, säger Mikael.

Ett av målen redan vid företagets start var att kunna erbjuda jourverksamhet, vilket det gör idag. Förutom Mikael, Julia och Dan har två veterinärer till anställts. Något som stärkt företagets position men också, vilket trion vid Lapplands Djurklinik poängterar, ökat servicen för djurägarna, och givetvis djuren.

— Man ska inte behöva åka i flera timmar med ett sjukt djur i bilen innan det får vård, säger Mikael. Det är långa avstånd häruppe och det ska inte hindra human djurvård.

För Lapplands Djurklinik är professionell vård utövad av välutbildad personal mycket viktig, men också de mjuka värdena väger tungt när det gäller hur patienterna ska bemötas. Förtroende och ett trevligt bemötande är också viktigt.

— Innan vi kunde erbjuda jour lämnade vi ut våra privata telefonnummer ifall något skulle hända under natten till exempel. Vi vill djurens bästa och det märks att det betyder mycket för våra kunder eftersom de kommer tillbaka, säger Mikael.

Lapplands Djurklinik ligger i ljusa lokaler som vid en genomgång påminner väldigt mycket om ett sjukhus för människor. Där finns den senaste utrustningen för hundars tandvård, operationsbord för katter, ja det mesta inom vård för smådjur när det handlar om allt från små skavanker till svårare operationer.

— Om tio år siktar vi på att ha ännu större lokaler med plats för fler patienter, vi ska ha ett par, kanske tre, specialister inom några områden och vi har cirka 15 - 20 anställda. Sen hoppas jag att vi har en magnetröntgen också, säger Mikael.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales