Lennart Hansson har startat eget efter 30 år inom VVS-branschen.

"Framtiden ser ljus ut"

Efter 30 år i VVS-branschen bestämde sig Lennart Hansson för att starta eget. För ett år sedan tog han steget tillsammans med sin fru Edna och Lenko VVS AB föddes.
— Jag har fullt upp i sommar och det blir nog ingen semester förrän till vintern, men det är bara positivt.

Lennart Hansson hade under flera år funderat på att starta eget, men det var inte förrän han följde med sin fru på en föreläsning i ämnet som han gick vidare med sina planer.

— Jag var redan inne i en process med tanken på att starta eget och nu föll alla bitarna på plats.

För att förbereda sig inför starten har han fått hjälp av Lena Åman på EntreprenörCentrum samt deltagit i två aktiviteter varav en av dem var en informationsträff med Skatteverket. Han tycker att det var bra att få hjälp och har bara positivt att säga om de möten han har varit på.

— Det är jag och min fru som arbetar i företaget. Hon tar hand om alla papper och det är en trygghet. Det är inga problem att hålla sig sysselsatt med uppdrag och jag arbetar heltid. När vi startade har allt gått i en lagom takt och nu under sommaren är det fullt upp.

Just nu håller Lenko VVS AB till i Lennarts mammas garage och det finns inga planer på att flytta eftersom de vill hålla nere kostnaderna.

De kommer även att utvärdera företaget en gång om året för att se om det är värt att fortsätta.

— Det gäller att ha bra koll på verksamheten och just nu ser framtiden ljus ut. Jag har bara fått positiv respons av mina kunder och samarbetspartners.

Det som gjorde Lennart Hansson tveksam i början var pappersarbetet och han berättar att han aldrig hade blivit egenföretagare om det inte var för hans fru.

— Det är tack vare henne jag vågade starta eget. Jag vet många som tvekar på grund av allt pappersarbete. Men jag ångrar mig inte och rekommenderar verkligen fler att våga ta steget.

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Daniel Olausson/Mediatales