Anna Pugacova vill hjälpa människor till en hälsosammare livsstil.

Naturliga sötsaker för en hälsosam livsstil

Anna Pugacova kom till Sverige för tre år sedan och idag driver hon det populära företaget Annas Naturliga med fokus på hälsosam mat och coaching för en bättre livsstil.
— Om du äter ren och bra mat kan du äta nästan vad du villl.

Anna Pugacova är uppväxt på ett barnhem i Lettland och fick en tuff start i livet. Hon levde under svåra omständigheter i hemlandet och ville ta sig därifrån. Efter att ha kämpat för att börja ett nytt liv fick hon möjligheten att bo hos en fosterfamilj i Luleå. Ett halvår senare blev hon kär i en man från Gällivare och bestämde sig för att flytta upp till honom.

— När jag kom till Sverige började jag få hälsoproblem eftersom jag inte var van vid kosten eller att ha tillgång till obegränsade mängder mat samt att jag i perioder svultit under min uppväxt. Jag träffade även andra som kämpade med sina matvanor och mådde dåligt över hur deras kroppar såg ut.

Anna Pugacova gick upp mer än tio kilo och inga kläder passade. Hon kände sig trött, mådde dåligt, fick röda fläckar och sår i ansiktet och all energi var borta. För att gå ner i vikt försökte hon banta med ett flertal metoder, men inget fungerade.

— Jag var trött och stressad vilket gjorde att jag åt kakor, choklad och bröd. Jag visste att jag åt för mycket, men hade inte verktygen att bryta mönstret. Min förälskelse var mat och är det fortfarande, men på ett hälsosamt vis.

Anna Pugacova berättar att hon bestämde sig för att förändra sin livsstil och bryta sitt matmissbruk. Hon började läsa innehållsförteckningarna och tänka på vad hon åt.

— Det kändes som att jag hade blivit hjärntvättad av livsmedelsindustrin. Men det fanns bara en som kunde göra något åt mitt beteende och det var jag.

Det var då Anna Pugacova bestämde sig för att starta företaget Annas Naturliga för ett och ett halvt år sedan. Hon tar de mest kvalitativa, näringsrika och rena råvarorna och förvandlar dem till goda bakverk fria från konstgjorda tillsatser, sötningsmedel och färgämnen, gluten, laktos, mjölkprotein etc.

— Det var när jag slutade äta konstgjord mat som jag började må bättre och återvände till en hälsosam vikt.

Anna Pugacova har gått en kurs på EntreprenörsCentrum och Almi, men annars har hon gjort allting själv inför starten av Annas Naturliga med hjälp av sin pojkvän.

— Det var en tuff tid i början när jag startade företaget eftersom det är svårt att komma med nya saker i Sverige. Min bakgrund, språket och att det var många som inte trodde på min idé var också ett hinder. Men jag har fått kontakt med massor av underbara människor som har pushat mig på bland annat Facebook och Instagram.

Hon berättar att företaget har blomstrat de senaste sex månaderna och fortsätter att växa. Just nu bakar hon och säljer sina produkter på Coop Forum i Gällivare samt på webben. Tanken från början var att öppna ett fik, men det är svårt att få tag i en lokal och det kräver stora investeringar.

— Just nu fokuserar jag istället på att bland annat arbeta som coach och föreläsa om hälsa, kost och välmående samt att jag precis har startat ett webbaserat livsstilsprogram. Jag har kunder från hela Europa och även USA och den feedback jag får är jättebra.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.


Naturliga sötsaker för en hälsosam livsstil