Bettina Andersson gick från att arbeta inom vården till att bli butikägarinna och har inte ångrat sig.

Ny butik för alla åldrar

Med ett stort intresse för mode och efter år av en längtan att pröva något nytt föddes butiken Wains.
— Namnet speglar det engelska ordet fåfäng. Vilket sammanfattar min passion för mode, kläder och ett konstant sökande efter inspiration, säger Bettina Andersson, butiksägarinna.

Wains har haft öppet i ungefär två månader och Bettina Andersson är nöjd med valet att gå från vården till handeln.

— Jag har funderat på att öppna en butik i flera år. Slutet av 2008-2009 arbetade jag på Jack and Jones i Luleå innan jag flyttade hem till Gällivare.

Hon berättar att en dag så bestämde hon sig för att köra. Bettina Andersson hade från början planer på att öppna en kedja och var i kontakt med flera företag innan hon bestämde sig för att skapa en egen butik.

— Jag ville inte begränsa mig genom att bara sälja en sorts märken utan vill kunna erbjuda mina kunder flera alternativ.

Att hitta en lokal upplever hon inte heller var några problem. Bettina Andersson har även haft kontakt med ALMI för hjälp med frågor om företagande.

— Men jag har ändå gjort det mesta av arbetet själv och det har gått bra. Jag har länge hört om behovet av en butik så jag kände mig lugn i beslutet att bli egenföretagare.

Hon säljer dam- och herrkläder och har valt att inreda lokalen så att kunderna ska kunna se hela utbudet.

— Jag har valt att satsa på en luftig och stilren butik. Jag vill att kunden skall ha god översikt i butiken för att lätt kunna hitta plagget han eller hon letar efter.

Efter invigningen av Wains har Bettina Andersson bara fått positiva kommentarer och tycker att det är jätteroligt med kundkontakten.

— Det märks verkligen att det behövs en sådan här butik i Gällivare. Just nu går det jättebra, men jag har inga planer på att anställa fast man vet aldrig hur det ser ut i framtiden.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/ Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se