Inspirerad inspiratör

Elisabeth Landby har drivit sitt företag Sole Adventure sedan juni 2006. Unika upplevelser, god service och att ge gästerna det mesta av det bästa är något av en innehållsdeklaration för hennes företagsidé. Att hon hittat rätt från början fick hon nyligen ett tydligt bevis på då hon blev inbjuden till Småland för att föreläsa om vikten av ”Det goda värdskapet” av sina allra första gäster.

– Mina allra första gäster var ett gäng som nu anordnar en stor Landsbygdskonferens. Uppenbarligen var de nöjda med besöket här i Gällivare och den service de fick eftersom jag blev inbjuden att berätta mer om hur viktigt det är med ”Det goda värdskapet”.
Namnet Sole Adventure syftar på solo, ensam i sitt slag, en unik upplevelse i en unik miljö, men också på själ och sula eftersom många paket inkluderar en vandring. Affärsidén är att skräddarsy paket och upplevelser för gästerna. Elisabeth försöker att erbjuda kunden det de vill ha och genom att samarbeta med flera andra arrangörer och boendeanläggningar i närområdet lyckas hon.
– Samarbetet med andra fungerar mycket bra. Tack vare det kan jag sy ihop paket med ett mycket varierat och spännande innehåll.

Inspirerad inspiratör

Elisabeth har sitt kontor intill ett antal andra företag i imega-huset.
– Att ha andra människor omkring mig, någon att bolla idéer och fika tillsammans med har varit min lön under den första tiden. Hade jag suttit hemma och försökt jobba är risken stor att motivation och koncentration hamnat på helt fel saker.

Hon har många järn i elden, konferencier, eventarrangör, samarbete med ett norskt reseföretag, danslärare och gruvguide, är bara något av allt hon gör. Och det hon gör gör hon alltid med stor entusiasm. Elisabeth är en riktig glädjespridare.
– Just nu jobbar jag tillsammans med tre andra Gällivareföretag med Snöyran, en vinterfestival av stora mått. Det är ett av det roligaste jag gjort. Vi har fått fantastiskt mycket positiv respons från väldigt många. Snöyran är samarbete och turistiska produkter när de är som bäst, säger Elisabeth.

Stora planer för framtiden

– Jag skulle gärna växa och få möjligheten att anställa personal. Det finns en hel del utvecklingsplaner som kan göra det till verklighet. Men eftersom inget är klart i detalj vill jag inte avslöja mer än så idag. I detta arbete har Elisabeth haft stort stöd av bland andra Idéum. Idéum är ett samarbete mellan Företagarna, ALMI, Centek, näringslivsbolaget Expandum, Gällivare kommuns utvecklingsenhet och Arbetsförmedlingen med syfte att underlätta start och utveckling av nya företag.
– De har varit fantastiska som bollplank. De har också ställt frågorna man helst inte vill ställa själv, det har varit mycket nyttigt.

Producerad av [imega] promotion


Elisabeth Landby, Sole Adventure. Driftig och entusiastisk företagare med nya idéer, turistiska produkter och event som framgångsrik affärsidé.