Vid den nya restaurangen kommer det finnas möjlighet till uteservering med utsikt mot Sjöparken.

Ny restaurang i Gällivares is- och evenemangsarena

Nu står det klart att det blir NYAB Sverige AB som bygger restaurangen i Gällivares is- och evenemangsarena. Med en restaurang i byggnaden skapas en komplett anläggning för att genomföra event, sportarrangemang och mässor vilket gör Gällivare attraktivare.

Is- och evenemangsarenan är belägen i Sjöparken som genomgått en stor transformation de senaste åren och som återigen sjuder med liv och rörelse. Här finns bland annat en ny skatepark, utegym, lekparker, en grillkåta och en stor pulkabacke har anlagts. Dessutom har hela parken fått nya fina planteringar av buskar, träd och vackra sommarblommor. En ny restaurang inom området blir nu pricken över i:et.

- Hela Sjöparksprojektet är verkligen lyckat och det kommer att bli ett väldigt bra komplement med den här restaurangen och vi har redan intressenter vilket är jätteroligt, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling (V).

Den totala ombyggnadsytan uppgår till cirka 450 kvadratmeter och restaurangen kommer att rymma cirka 120 personer. Byggnationen startar nu i juni och beräknas stå klar inför julen 2021.